Kristel Lauwers

Kristel (° 1976 ) studeerde geneeskunde aan de KU Leuven, waar ze ook specialiseerde in de kinder-en jeugdpsychiatrie. Ze volgde daarna de opleiding tot gezins-, relatie- en systeemtherapeute (bij Context Leuven). Kristel volgde daarna nog diverse bijscholingen in het werken met jonge kinderen (oa. vormingsmodule ontwikkeling WAIMH Vlaanderen, psychodynamiek van de vroege ouder-kindbehandeling Rino Vlaanderen, Opleiding Ambiance en MIG. Benoit Rino Amsterdam, online basic course DIR Floortime, Online training EAS. Biringen, ADOS opleiding SIG). Ze is ook opgeleid tot Infant Mental Health deskundige via de tweejarige opleiding van de Rino Vlaanderen. Haar opleiding tot EMDR- therapeute (zowel volwassenen als kinderen, beiden deel 1 en 2, Integrativa) is bijna afgerond.

Kristel werkte van 2006 tot 2016 als kinderpsychiater bij Virenze in Nederland, met infants, kinderen en jongeren. In 2010 richtte ze samen met Karlein de Lampion op, waar ze zelf deeltijds startte. In 2016 ruilde ze haar job in Nederland in voor het werken als kinder-en jeugdpsychiater bij CGG Passant te Leuven. In september 2019 stopte ze daar met werken om supervisor te worden op kleine K, de dagbehandelingsafdeling voor kleuters (2,5-6 jaar) op UZ Gasthuisberg.

Kristel heeft twee tienerdochters.

Karlein Debaene

Karlein (°1974) is kinderpsychiater (KU Leuven, 2004) en gezins-, relatie- en systeemtherapeut (2007, Context, Leuven). Ze werkt nog deeltijds bij het kinderteam (0-5) in CGG Vagga (Antwerpen).

Karlein volgde verschillende opleidingen in het werken met jonge kinderen, zoals oa via WAIMH-Vlaanderen (Vormingsmodule ontwikkeling), Rino Noord-Holland (Floortime conference), Rino Vlaanderen (Psychodynamiek vroege ouderkindbehandeling, Vroege emotionele beschikbaarheid) en SIG Gent (Psychopathologie 0-7, ADOS).

Samenwerkingsverbanden

Doorheen de tijd zijn een aantal nauwere, prettig verlopende, samenwerkingsverbanden gegroeid. Met onderstaande collega’s hebben we regelmatig overleg :
● Mevr. Anne Hermans, kinderpsychologe/gezinstherapeute in Haacht. Eigen praktijk. www.annehermans.net
● Mevr. Ilse Theys , kinderpsychologe en speltherapeute in Kessel-Lo. Groepspraktijk Blauwput/Villa Vinkendale. Website: http://www.groepspraktijkblauwput.be/kindertherapeuten.html.
● Mevr Odile van de Woestijne, kinderpsychologe en speltherapeute in Kessel-Lo. Praktijk Naiade in Kessel-Lo. http://www.naiade-therapie.be/team/odile-van-de-woestijne/
● Dr. B. Peuskens, volwassen psychiater en Infant Mental Health specialiste in Vossem. Praktijk Sibling