Kristel Lauwers

Kristel (° 1976 ) studeerde geneeskunde aan de KU Leuven, waar ze ook haar opleiding tot kinderpsychiater volgde. Ze is eveneens gezins, relatie- en systeemtherapeute (context Leuven ). Van 2006 tot 2016 werkte ze als kinderpsychiater bij Virenze in Nederland, aanvankelijk met kinderen tussen 6 en 18 jaar. Vanaf 2010 was ze daar ook werkzaam in het Infantteam. In 2010 startte ze daarnaast deeltijds in De Lampion. In 2016 stopte ze met werken in Nederland, en startte ze als kinder-en jeugdpsychiater bij CGG Passant te Leuven, waar ze nu nog werkzaam is met kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar, en hun ouders.

Kristel volgde verschillende opleidingen in het werken met jonge kinderen via de Waihm Vlaanderen en de Rino Vlaanderen, waaronder de tweejarige opleiding tot Infant Mental Health deskundige. Momenteel is ze ook in opleiding tot EMDR- therapeute. Kristel is getrouwd en heeft twee jonge dochters .

Samenwerkingsverbanden

Doorheen de tijd zijn een aantal nauwere, prettig verlopende, samenwerkingsverbanden gegroeid. Met onderstaande collega’s heb ik regelmatig overleg :
● Mevr. Anne Hermans, kinderpsychologe/gezinstherapeute in Haacht. Eigen praktijk. www.annehermans.net
● Mevr. Ilse Theys , kinderpsychologe en speltherapeute in Kessel-Lo. Groepspraktijk Blauwput/Villa Vinkendale. Website: http://www.groepspraktijkblauwput.be/kindertherapeuten.html.
● Mevr Odile van de Woestijne, kinderpsychologe en speltherapeute in Kessel-Lo. Praktijk Naiade in Kessel-Lo. http://www.naiade-therapie.be/team/odile-van-de-woestijne/

Omdat de psychologische/psychiatrische begeleiding van de allerjongste babies en hun ouders nog meer specifieke zorg vraagt , hebben collega volwassen psychiater en Infant Mental Health specialiste Dr. Bie Peuskens en ikzelf een werking uitgebouwd. We werken rond deze problematiek nu samen in de praktijk Sibling te Vossem. Meer info via http://www.sibling.be